Prve fotografije karantin zone u Hali Čair [Foto vest]

Autor: Niška Inicijativa Niška Inicijativa - 27.03.2020 - 16:54
Hala Čair

Vojska Srbije opremila prostor u Hali Čair ležajevima; foto: Niška inicijativa

Pripadnici Vojske Srbije opremili su u toku današnjeg dana prostor unutar Hale Čair ležajevima koji će u slučaju da u zdravstvenim institucijama ne bude dovoljno mesta, činiti privremeni dom obolelima od koronavirusa.

Karantin zona u samoj hali, kao i maloj sali Sportskog centra “Čair” napravljena je tako da u nju može da bude smešteno do 1000 građana koji imaju blaže simptome infekcije.

Niška inicijativa pisala je u toku jučerašnjeg dana o planu gradskog štaba za vanredne situacije da se, ukoliko bude potrebe, u većim sportskim salama osnovnih škola smeštaju pacijenti sa blažom kliničkom slikom.

Činjenica je da unutar Hale Čair nema dovoljno toaleta i tuševa za ovoliki broj ljudi za koje je planirano da budu u karantin zoni, na šta je od strane stručnih savetnika koji su doputovali iz Kine upozoravan i Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Kako ne bismo dalje obrazlagali i delili utiske o ovome, predlažemo da pogledate foto galeriju koja se nalazi u nastavku i ostavite vaše komentare na našoj Fejsbuk strani.

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
Slider
Podeli sa prijateljima